Alta scrisoare deschisa, Mihaela Radulescu


Acum o luna vorbeam de prejudecati. De normalitate si cine o stabileste sau o impune. Am uitat sa amintesc si de ipocrizie. Mihaela Radulescu a scris pe blogul ei. Si-a exprimat opinia in public. Si publicul a inceput sa urle.

Mihaela Radulescu isi impune opinia ei despre normalitate incercand sa ingradeasca opinia altora despre normailtate. Incerc sa trec peste amalgamul pe care cu buna stiinta l-a facut acolo. Draga Mihaela, ai dreptul sa iti cresti copilul cum crezi tu de cuviinta, asa cum fiecare are acelasi drept. Ai dreptul sa faci din el un OM, asa cum ai dreptul sa faci din el un meltean. E fix alegerea ta! Dar nu impune si altora cum sa o faca!

Te-ai trezit tu ca nu e normal sa vezi pe strada doi barbati sarutandu-se. Eu cred ca nu e “normal” sa vad pe strada doua (sau mai multe) persoane luandu-si limba-n gura. Indiferent de sex sau preferinte. Nu cred ca este “normal” sa expui un copil la asemenea scene. Americanul are o vorba pentru situatiile astea. El zice “get a room”! Adica, pe romaneste, “bah, asta se face intre patru pereti, in intimitate”!

Nu cred ca e “normal” sa vad la televizor toate non-valorile dand sfaturi si promovand un stil de viata promiscuu si superficial. Nu mi se pare “normal” sa vad pe strada consecintele acestor programe TV. Ma agreseaza si vizual, si auditiv. (Aia de pe strada, consecintele, ca televizor nu mai am de vreo 10 ani). Ma agreseaza, zic, asa cum m-ai agresat si tu cu aberatiile din acel text.

Am tot pus cuvantul normal intre ghilimele nu pentru ca ai abuzat tu de ghilimele, ci pentru ca l-am folosit la fel cum l-ai folosit si tu: abuziv si prost. Nu vreau sa cataloghez ca normale sau anormale niste situatii care sunt in concordanta cu gandirea si principiile mele, respectiv ma dezgusta sau ma deranjeaza.

Ce este normal? Normal e ceva obisnuit. Nimic iesit din comun. Plat. Liniar. MEDIOCRU! Intelegi? Sau trebuie sa mai dezvolt subiectul? Einstein ti se pare ca a fost un om normal? Ghandi o fi fost un om normal? Eminescu, Enescu, Brancusi, Coanda, Vlaicu au fost oameni normali? Nu au fost normali pentru ca erau si vor ramane intotdeauna iesiti din comun. Asta nu ii face anormali sau anomalii. Dar erau nefiresc de talentati, de inteligenti, de sclipitori!

Imi mai aduc aminte de un nene anormal. Il chema Darwin. El a fost fondatorul teoriei evolutioniste. Teoria asta a fost recunoscuta de toata comunitatea stiintifica. Teoria asta zice ca lumea nu a inceput de la Adam si Eva. Clar era un anormal!

Sa iti enumar si cativa homosexuali? Pai sa o luam cronoligic: Alexandru cel Mare, Leonardo da Vinci, Walt Whitman, Ceaikovski, Marcel Proust, Jean Cocteau (iubitul lui Jean Marais), Tennessee Williams, Franco Zeffirelli, Freddie Mercury, Elton John… stii si tu ca lista este muuuuuult mai lunga! Sa nu mai zic de marii creatori de moda pe ale caror creatii ai dat si tu o poala de bani. De marii balerini ai lumii ce sa mai zic? In articolul tau i-ai jignit pe toti. Sper ca realizezi macar atata lucru. Asta ti se pare “normal”?

Normalul tau ma lasa rece, Mihaela Radulescu. E total neinteresant. Nu te cunosc, dar credeam ca esti o femeie inteligenta. Ori te-ai prostit, ori te-ai prostituat cu articolul asta, ori m-am inselat eu in privinta ta. Trist oricum ai lua-o.

P.S.: Raspunsul corect la intrebarea ta, ulterioara articolului cu pricina, si anume "care e cea mai onesta si legitima explicatie de dat unui copil de 11 ani, cand te intreaba de ce se saruta (n.r.: pupa) doi barbati pe strada", este “pentru ca se iubesc”.  

Pace!


Comments

  1. Se pare ca exista in Romania mioritica un soi de pepiniera unde se cultiva si se cresc mihaelele, oanele, iuliile. No, acestea nu sunt flori: sunt tufe de buruieni de la portile orientului. Cea mai veche buruiana, otravitoare in doze prea mari, Mihaela Radulescu. Urmatoarea, in ordine cronologica, ar fi Oana Zavoranu, otravitoare in egala masura insa prin diferitele moduri de manifestare, si cea mai tanara, insa la fel de otravitoare prin modul de folosinta, Iulia Albu. Aceste buruieni cresc si exista prin simbioza, precum pasarea pluvian, care ciuguleste resturile dintre dintii crocodilului de Nil. Astfel, Mihaela, Oana si Iulia cauta un crocodil spre a coexista simbiotic: vile de Monaco, telenovele de prost gust, sau in cazul Iuliei, un crocodil de renume care sa-i ofere un nume si oarece pozitie sociala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu numai in Romania... este un fenomen global. Cauza este clara: oricine are acces la public. Oricine poate sa disemineze informatie. Valoarea artistica, originalitatea si calitatea informatiei nu mai reprezinta criterii de selectie in promovare. Astfel, tot mai multa informatie parazita sau incorecta sufoca informatia valoroasa. Am uitat ca valoarea se obtine in timp, ca este ceva rar, pretios. Ne-am obisnuit cu repede-inainte si vrem valoare pe banda rulanta. Incet, dar sigur ne intoarcem la Evul Mediu, cand infieram orice teorie noua, orice creatie cu totul originala. Prostia a revenit la putere...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

"De vorbă cu Oana" - dialog în versuri

Întâmplări din viața mea

What does Cinderella teach our children?