Ce ne mai place sa ne vaitam!


Sportul national Vaicareala! Vai, ce victima sunt! Numai EU sunt in situatia asta! Sau poate mai sunt si altii, dar nu in halul in care sunt EU! 

Medicii se simt total indreptatiti sa ceara spaga, pentru ca vai, ei fac ore suplimentare si lucreaza in conditii de stres si au deadline-uri foarte stranse! Ca ei nu pot sa iasa la o "tigare" (pe bune, am citit in ceva publicatie un interviu si scria "tigare"! Cu e!) pana vine nush ce rezultat, ca habar n-am la ce meserii se referea domnul medic. Ei ar trebui sa aiba salarii foarte mari, pentru ca de jobul lor depind vieti omenesti. Hai sa ne gandim cine ar mai fi in situatia asta. Soferii profesionisti. Aia care conduc trolee si autobuze si tramvaie si microbuze si autocare. Medicul Florin Chirculescu, specialist in chirurgia toracica, a dat un interviu in care a declarat ca "Macar trebuie sa aiba linistea ca sa se gandeasca la plamanii tai sau la cordul tau cand te opereaza. Ca daca el se gandeste ca nu are cu ce sa se imbrace sau ce sa manance poate nu mai este la fel de atent la tine ca pacient." Deci, oricum trebuie sa ii dai inainte. Ca sa se calmeze. Ca altfel nu poate sa se concentreze, saracul. Asa ca haideti sa dam spaga la urcarea in troleu. ca daca nu poate soferul sa se concentreze si se gandeste doar la ce o sa puna maine pe masa, poate intra in primul stalp si murim dreq cu totii! 

Acelasi medic chirurg a mai declarat ca i s-a facut rau cand a aflat care este salariul unui actor. Sunt tare curioasa daca s-a dus de atunci la vreun spectacol de teatru. Normal ar fi ca inainte de inceperea spectacolului sa mearga in culise si sa dea cate o spaga fiecarui actor, ca sa se poata concentra oamenii pe scena! La fel ar trebui si profesorii sa primeasca spaga inainte de intrarea la fiecare ora. Ca si eu au salarii de cacat. Nu ca n-ar fi si profesori care chiar cer spagi. Departe de mine gandul asta. Doar ca mi se pare la fel de corect.

Acum se vor trezi unii sa imi atraga atentia ca profesorii mai dau si meditatii si isi mai trag si de acolo niste bani. Lor le voi aduce aminte ca si medicii lucreaza si in spitale private, asa ca au si ei de unde sa mai traga niste bani. 

Am cazut si eu in patima aratatului cu degetul. Ca si asta e alt sport national. Sa ii aratam pe toti cu degetul, dar pe noi sa nu ne arate nimeni cu degetul, ca ne suparam. Sa punem etichete, dar pe noi sa nu ne eticheteze nimeni, ca nu-i frumos! E o vorba din batrani care zice asa: "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!". Dar batranii aia habar n-aveau despre ce vorbeau. De unde sa stie ei ce nu-i place altuia? Parca mai mult imi place vorba aia cu "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte". Ce lume frumoasa ar fi... toti orbi si fara dinti!


Comments

Popular posts from this blog

What does Cinderella teach our children?

"De vorbă cu Oana" - dialog în versuri

#growup